Konkurs „BESTStudentGRANT”http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/11/BESTstudent.png441414Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/11/BESTstudent.png
5000 zł na badania studenckie. Zgłoszenia do 30 listopada!
Dzień Kandydata UAM na Facebookuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/10/kd.jpg800800Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/10/kd.jpg
Program wydarzenia 23 października 2020 Profil UAM na FB Plan spotkania: 13.00 – 13.15 Rozpoczęcie i Powitanie przez Rektora JM i Rektor ds. Studenckich oraz przedstawienie programu BestStudentUAM 13.15 –…
https://www.facebook.com/events/358371308535436/
„Kapitały przemysłu filmowego. Hollywood – Europa – Chiny” Marcina Adamczaka z nominacją do nagrody
„Kapitały przemysłu filmowego. Hollywood – Europa – Chiny” Marcina Adamczaka z nominacją do nagrodyhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2019/12/kapitaly-przemyslu-filmowego.jpg326466Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2019/12/kapitaly-przemyslu-filmowego.jpg
Z ogromną radością ogłaszamy, że praca prof. Marcina Adamczaka „Kapitały przemysłu filmowego: Hollywood, Europa, Chiny” znalazła się w gronie siedmiu książek nominowanych w kategorii „Najlepsza książka roku 2019″ w ramach…
http://ptbfm.org/ksiazki-nominowane-2019/
Trzecie Kulturoznawstwo w Polsce wg. rankingu Perspektywy 2020
Trzecie Kulturoznawstwo w Polsce wg. rankingu Perspektywy 2020http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/07/ranking.jpg600600Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/07/ranking.jpg
Mamy przyjemność ogłosić, że Instytut Kulturoznawstwa UAM wraca na III miejsce w ogólnopolskim Rankingu Kierunków Studiów / Perspektywy 2020. Tym samym, odnotowany w 2019 spadek w rankingu (V miejsce) został…
Absolutoria i Dzień Sportu ODWOŁANE. Nowe zarządzenie Rektora w sprawie zdalnych egzaminów i zaliczeń
Absolutoria i Dzień Sportu ODWOŁANE. Nowe zarządzenie Rektora w sprawie zdalnych egzaminów i zaliczeńhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/03/ik-logo-green.gif9981024Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/03/ik-logo-green.gif
Konkurs na pracę licencjacką / magisterską o Gliwicach
Konkurs na pracę licencjacką / magisterską o Gliwicachhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/04/konkurs-Gliwice.jpg475672Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/04/konkurs-Gliwice.jpg
Zajęcia zawieszone do 26 kwietnia 2020 [Zarządzenie Rektora]
Zajęcia zawieszone do 26 kwietnia 2020 [Zarządzenie Rektora]http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/03/ik-logo-red.gif9981024Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/03/ik-logo-red.gif
Darmowe szkolenie na nauczycieli akademickich „Wykorzystanie technologii informacyjno-komunikacyjnych w pracy nauczyciela”
Darmowe szkolenie na nauczycieli akademickich „Wykorzystanie technologii informacyjno-komunikacyjnych w pracy nauczyciela”http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/04/elearning.jpg1359615Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/04/elearning.jpg
Rozpoczęcie rejestracji na zajęcia w semestrze letnim – 17.02.2020
Rozpoczęcie rejestracji na zajęcia w semestrze letnim – 17.02.2020http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2019/12/ik-logo.png15121552Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2019/12/ik-logo.png
Nowe plany zajęć na semestr letni 2019/2020http://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/02/179-1791305_1-6-meet-schedule-mark-your-calendar-icon.png920742Instytut Kulturoznawstwa UAM w PoznaniuInstytut Kulturoznawstwa UAM w Poznaniuhttp://kulturoznawstwo.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2020/02/179-1791305_1-6-meet-schedule-mark-your-calendar-icon.png
Operatorem Serwisu amu.edu.pl jest Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, z siedzibą przy ul. H. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań.
Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
Poprzez gromadzenie logów serwera www, będącego w posiadaniu Operatora Serwisu.
2. Informacje w formularzach
Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej niż za zgodą użytkownika.
Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu obsługi rejestracji na kurs bądź kontaktu z zainteresowanym.
3. Informacja o plikach cookies
Serwis korzysta z plików cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
4. Logi serwera
Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem, w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych oraz analizy zachowań na stronie
Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
czas nadejścia zapytania,
czas wysłania odpowiedzi,
nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
informacje o przeglądarce użytkownika,
Informacje o adresie IP.
Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
Dane powyższe są wykorzystywane dla celów administrowania serwerem oraz analizy zachowań na stronie.
5. Udostępnienie danych
Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
6. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?
Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami: